Kabinet geeft dringend advies voor mondkapjes: ‘Als het moet dan zet ik ‘m op’ [RTV Utrecht]

Premier Rutte volgt de wens van de Kamer en geeft per direct het dringende advies om overal in publieke ruimtes een mondkapje te dragen.
In de Kamer werd daar vandaag uitgebreid over gediscussieerd.

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat er nu te veel verwarring is. Utrecht is nu nog een uitzondering op andere grote steden waar in winkels het dragen van mondkapjes wordt geadviseerd. In de stad waren er wisselende reacties.

Kijk voor het laatste (sport)nieuws, weer en verkeer, livestreams en onze radio en tv programma’s uit de stad en provincie Utrecht op

(C) RTV Utrecht

Wegwerp en Herbruikbare Mondkapjes Online Bestellen

Nepnieuws over corona: baksoda geen kuur | vitamine C onbewezen

De mondkapjes gaan als warme broodjes.

Bij deze betrouwbare adressen zijn ze nog te koop:


==>>Klik Hier voor Mondkapjes op Drogisterij Plus


==> Wegwerp mondkapjes bestellen op Amazon.nl


De Beste Producten Voor Uw Gezondheid

 

Helpt resveratrol tegen het coronavirus?

Het voedingssupplement resveratrol kan voorkomen dat een patiënt met corona op de Intensive Care belandt. Dat beweert Peter Van der Voort, hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Eerder kwam al naar voren dat een groot deel van de coronapatiënten op de IC kampt met overgewicht. Vrijdagavond deelde Van der Voort in Jinek zijn laatste bevindingen op basis van nieuw onderzoek.

Leptine

In deze nieuwe studie gaat het allemaal om het stofje leptine, een eiwit dat in buikvet wordt aangemaakt en daarom bij mensen met overgewicht in verhoogde hoeveelheid aanwezig is. Maar ook het coronavirus zelf zou zorgen voor een toename van leptine in het bloed, is gebleken.

En, hoewel het verband nog concreet moet worden aangetoond, is het daarom aannemelijk dat leptine een belangrijke rol speelt bij het ziekteverloop van corona.

Resveratrol bij corona

Van der Voort noemt hierin resveratrol als een veelbelovend middel, omdat het de hoeveelheid leptine in het bloed kan verminderen:

Ik heb goede hoop dat als je vanaf het begin dat je ziek wordt dit spul neemt, je het ziektebeeld van Covid-19 wat kunt dempen, waardoor het niet zo ernstig verloopt dat je naar de intensive care moet.

Peter van der Voort, hoofd IC – UMCG

Van der Voort geeft wel aan dat er nog meer praktijk-onderzoek nodig is om de werking van resveratrol verder te onderbouwen. “Ik wil nog geen valse hoop wekken”, zegt hij.

Minder IC-opnames

Het is al langer bekend dat een verhoogde hoeveelheid leptine het risico op trombose kan verhogen. Bij trombose is er sprake is van stolseltjes in de bloedbaan.

Trombose kan uiteindelijk ook leiden tot embolieën, waarbij een bloedvat als het ware ‘verstopt’ raakt. Dit leidt bij patiënten met corona tot (ernstige) benauwdheid. Een IC-opname is dan soms onvermijdelijk.

Als resveratrol werkt, kan het dus potentieel bijdragen aan het verminderen van het aantal IC-opnamen als gevolg van het coronavirus. Of dit echt het geval is, moet nog verder worden uitgezocht.

Kritiek

Toch is er ook kritiek op de uitlatingen van Van der Voort. Verschillende deskundigen vinden hem te voorbarig.

Ook Renger Witkamp, hoogleraar voeding en farmacologie van Wageningen Universiteit, denkt dat het belangrijk is om kritisch en voorzichtig te blijven, omdat de werkzaamheid van resveratrol nog niet is bewezen. “We moeten ons hoofd koel houden en niet achter elke hype aanlopen”, zegt hij.

Verder is het volgens Witkamp bekend dat leptine veel functies heeft, maar of het iets doet met het coronavirus en de bijbehorende ziekteverloop is volgens de hoogleraar nog niet goed onderzocht.

Reactie

In een reactie op de kritiek zegt Van der Voort:

“Dit middel kán misschien wat doen. En dan is het goed om het publiek bij te praten over de stand van zaken van je onderzoek. Als medische wetenschap zijn wij doorgaans vrij terughoudend, we volgen onderzoekstrajecten die meerdere jaren beslaan. Maar die tijd is er nu niet.”

Van der Voort is het overigens wel eens met wetenschappers die vinden dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar de effecten van leptine en de werkzaamheid van resveratrol.

Wat is resveratrol?

Resveratrol is een voedingsmiddel en antioxidant dat voorkomt in diverse plantensoorten.

Resveratrol heeft volgens Van der Voort een drievoudige werking:

  1. Het kan de hoeveelheid leptine in je bloed verlagen.
  2. Het is een antioxidant, wat volgens verschillende studies een gunstig effect heeft op de gezondheid.
  3. Het kan de balans tussen twee belangrijke receptoren (ACE-2 en AT2), die een rol spelen bij het ziekteverloop van corona, herstellen.

Volgens Van der Voort zijn de risico’s bij het gebruik van resveratrol laag. Ook de kosten vallen mee. “Mensen zouden het kunnen gebruiken op het moment dat ze klachten krijgen”.

Belangrijk:

Lees bij het gebruik van resveratrol altijd de bijsluiter. Heb je vragen of advies nodig over dit middel? Raadpleeg dan een diëtist of arts. Gebruik je ook andere medicijnen? Overleg dan eerst met je arts.

Waarin zit resveratrol?

Er zijn verschillende voedingsmiddelen waarin resveratrol van nature zit. Het gaat hier wel om voedingsstoffen met relatief kleine concentratie:

  • Pinda’s en pindakaas
  • Blauwe druiven (en dus ook rode wijn)
  • Aardbeien en moerbeien
  • Blauwe bessen
  • Chocolade (cacao)
  • Cranberry

==>> Resveratrol bestellen bij Vitaminstore.nl


bron: zorgwijzer

22 gedachten over “Kabinet geeft dringend advies voor mondkapjes: ‘Als het moet dan zet ik ‘m op’ [RTV Utrecht]”

  1. mag lije dat dit de ondergang van de economie wordt….
    ik ben me in iedergeval al flink aan het distantiëren van het naïeve volk waar ik absoluut niet mee geassocieerd wil worden

    Beantwoorden
  2. Stelletje 🐑🐄🦃🦧🦜💩met hun muilkorf . Hersenloze 🐑, zo volgzaam zonder gezond verstand te gebruiken. Het staat al op doosje" helpt niet tegen corona". Of de kapjes van stof gemaakt, belachelijk om te geloven dat zoiets helpt tegen ziektes of besmettingen.
    Mensen gebruik gezonde verstand!
    Omdat corona ook niet bestaat.
    Jullie moeten geen TV kijken en naar MEDIA luisteren. Dan heb jij ook geen last van "corona"
    🐑volk
    Onderzoek, gebruik je verstand, denk goed na over wat je hoort of ziet, of dat kan of niet.
    Neem niet zomaar alles aan wat je via media , tv of via politiek hoort.
    Onderzoek en behoud het goede!

    Beantwoorden
  3. Als ik morgen gaat winkelen met mijn vrouw zet ik een “LASHELM” op, zeker weten.
    Vindt mijn vrouw niet zo leuk maar daar heb ik maling aan, want zij zet zo’n smoelendoek op, en dat vind ik weer niet zo leuk, maar daar heeft zij weer maling aan!

    Beantwoorden
  4. Laat die domme middenklassers maar omvallen, regering zal het geld bij hen gaan halen. Zodra armoede toeslaat is het 'o jee' popcorn ligt klaar 😆

    Beantwoorden
  5. Wat een domme mensen allemaal zeg. Mevrouw is voor mondkapjesplicht in de stad, maar draagt zelf helemaal niks. Winkelier zegt, nu hoeft het niet in de winkel, maar als de overheid zegt dat het wel moet dan gaan we dat doen. Want dan werkt het wel ineens nodig? Oude opa zegt, mondkapjesplicht moet uitgevoerd worden dan is het duidelijk voor iedereen. Het is al duidelijk!! Er is een advies, wat is daar moeilijk aan om dat te begrijpen. Je wordt dus geadviseerd, maar hoeft het niet te doen! Maar die mensen willen gewoon twijfel creëren om het vervolgens door te voeren. En RIVM geeft zelf aan dat mondkapjes niet werken en geen zin heeft. Maar al die hypocrieten die altijd zeggen dat we de deskundigen en specialisten moeten geloven en geen kritiek mogen hebben, want hun hebben er nu eenmaal voor gestudeerd gaan nu zelf tegen ze in door mondkapjes te willen laten verplichten.

    Beantwoorden
  6. Mensen kunnen niet langer voor zichzelf denken, ze zijn helaas bespeeld door de MSM, en doen als bange schapen datgene wat hun Nazi leiders opleggen! 1 dag zullen ze het gaan beseffen, en dan zouden wij die schapen moeten troosten, ja daaaaaaaaaaaag! Zoek het voor jezelf uit wat er niet klopt!

    Beantwoorden
  7. In duitsland zijn drie kinderen gestorven door het gebruik van een mondkapje b.v tijdens het sporten op school! Als je astma hebt of c.o.p.d moet je vooral geen mondkapje gaan gebruiken. Stoppen met die onzin het is gewoon moord ik zal zo,n mondkapje nooit dragen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie