#Dogvlog 8 – Wat doet CoCo in de coffeeshop? Mondkapje op en met de trein naar Emmen

In deze vlog gaan we met de trein naar Emmen naar een coffeeshop;-) CoCo heeft haar mondkapje al op en is klaar voor de reis.

CoCo als drugshond?
Zoals vele weten train ik al jaren met voornamelijk Duitse Herders het IGP programma. Met CoCo wil ik eens iets anders! Ik ga voor de fun (dus niet heel professioneel) CoCo leren om drugs op te sporen. CoCo als drugshond zal me dat gaan lukken? Om CoCo te leren welke geur die op moet sporen heb ik wiet gekocht in Emmen. Een mooie combinatie gemaakt we zijn namelijk met de trein gegaan.

Wegwerp en Herbruikbare Mondkapjes Online Bestellen

Nepnieuws over corona: baksoda geen kuur | vitamine C onbewezen

De mondkapjes gaan als warme broodjes.

Bij deze betrouwbare adressen zijn ze nog te koop:


==>>Klik Hier voor Mondkapjes op Drogisterij Plus


==> Wegwerp mondkapjes bestellen op Amazon.nl


De Beste Producten Voor Uw Gezondheid

 

Helpt resveratrol tegen het coronavirus?

Het voedingssupplement resveratrol kan voorkomen dat een patiënt met corona op de Intensive Care belandt. Dat beweert Peter Van der Voort, hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Eerder kwam al naar voren dat een groot deel van de coronapatiënten op de IC kampt met overgewicht. Vrijdagavond deelde Van der Voort in Jinek zijn laatste bevindingen op basis van nieuw onderzoek.

Leptine

In deze nieuwe studie gaat het allemaal om het stofje leptine, een eiwit dat in buikvet wordt aangemaakt en daarom bij mensen met overgewicht in verhoogde hoeveelheid aanwezig is. Maar ook het coronavirus zelf zou zorgen voor een toename van leptine in het bloed, is gebleken.

En, hoewel het verband nog concreet moet worden aangetoond, is het daarom aannemelijk dat leptine een belangrijke rol speelt bij het ziekteverloop van corona.

Resveratrol bij corona

Van der Voort noemt hierin resveratrol als een veelbelovend middel, omdat het de hoeveelheid leptine in het bloed kan verminderen:

Ik heb goede hoop dat als je vanaf het begin dat je ziek wordt dit spul neemt, je het ziektebeeld van Covid-19 wat kunt dempen, waardoor het niet zo ernstig verloopt dat je naar de intensive care moet.

Peter van der Voort, hoofd IC – UMCG

Van der Voort geeft wel aan dat er nog meer praktijk-onderzoek nodig is om de werking van resveratrol verder te onderbouwen. “Ik wil nog geen valse hoop wekken”, zegt hij.

Minder IC-opnames

Het is al langer bekend dat een verhoogde hoeveelheid leptine het risico op trombose kan verhogen. Bij trombose is er sprake is van stolseltjes in de bloedbaan.

Trombose kan uiteindelijk ook leiden tot embolieën, waarbij een bloedvat als het ware ‘verstopt’ raakt. Dit leidt bij patiënten met corona tot (ernstige) benauwdheid. Een IC-opname is dan soms onvermijdelijk.

Als resveratrol werkt, kan het dus potentieel bijdragen aan het verminderen van het aantal IC-opnamen als gevolg van het coronavirus. Of dit echt het geval is, moet nog verder worden uitgezocht.

Kritiek

Toch is er ook kritiek op de uitlatingen van Van der Voort. Verschillende deskundigen vinden hem te voorbarig.

Ook Renger Witkamp, hoogleraar voeding en farmacologie van Wageningen Universiteit, denkt dat het belangrijk is om kritisch en voorzichtig te blijven, omdat de werkzaamheid van resveratrol nog niet is bewezen. “We moeten ons hoofd koel houden en niet achter elke hype aanlopen”, zegt hij.

Verder is het volgens Witkamp bekend dat leptine veel functies heeft, maar of het iets doet met het coronavirus en de bijbehorende ziekteverloop is volgens de hoogleraar nog niet goed onderzocht.

Reactie

In een reactie op de kritiek zegt Van der Voort:

“Dit middel kán misschien wat doen. En dan is het goed om het publiek bij te praten over de stand van zaken van je onderzoek. Als medische wetenschap zijn wij doorgaans vrij terughoudend, we volgen onderzoekstrajecten die meerdere jaren beslaan. Maar die tijd is er nu niet.”

Van der Voort is het overigens wel eens met wetenschappers die vinden dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar de effecten van leptine en de werkzaamheid van resveratrol.

Wat is resveratrol?

Resveratrol is een voedingsmiddel en antioxidant dat voorkomt in diverse plantensoorten.

Resveratrol heeft volgens Van der Voort een drievoudige werking:

 1. Het kan de hoeveelheid leptine in je bloed verlagen.
 2. Het is een antioxidant, wat volgens verschillende studies een gunstig effect heeft op de gezondheid.
 3. Het kan de balans tussen twee belangrijke receptoren (ACE-2 en AT2), die een rol spelen bij het ziekteverloop van corona, herstellen.

Volgens Van der Voort zijn de risico’s bij het gebruik van resveratrol laag. Ook de kosten vallen mee. “Mensen zouden het kunnen gebruiken op het moment dat ze klachten krijgen”.

Belangrijk:

Lees bij het gebruik van resveratrol altijd de bijsluiter. Heb je vragen of advies nodig over dit middel? Raadpleeg dan een diëtist of arts. Gebruik je ook andere medicijnen? Overleg dan eerst met je arts.

Waarin zit resveratrol?

Er zijn verschillende voedingsmiddelen waarin resveratrol van nature zit. Het gaat hier wel om voedingsstoffen met relatief kleine concentratie:

 • Pinda’s en pindakaas
 • Blauwe druiven (en dus ook rode wijn)
 • Aardbeien en moerbeien
 • Blauwe bessen
 • Chocolade (cacao)
 • Cranberry

==>> Resveratrol bestellen bij Vitaminstore.nl


bron: zorgwijzer

14 gedachten over “#Dogvlog 8 – Wat doet CoCo in de coffeeshop? Mondkapje op en met de trein naar Emmen”

 1. Het voordeel van de flexlijn is dat je hem kan laten uitrollen tot 6 of 8 meter. Ik doe dit als mijn hond 'vrij' mag lopen/ c.q. plassen of poepen. Dit zég ik ook tegen de hond ('vrij, ga maar plassen') Zodra het klaar is, kort ik hem in en loopt ze weer naast me, zodat ik niet hoef te wisselen van lijn. Is een idee?

  Beantwoorden
 2. Wat een leuke video weer.
  Gaan jullie speuren of detectie werk doen 'n met Coco?
  Ik speur met mijn stabij met kattenkruid. Werkt goed en is iets goedkoper dan wiet😉

  Beantwoorden
 3. Leuk idee om wiet te gebruiken, maar wat is dat duur zeg! Wij gebruiken catnip en napier gunoil, maar wiet is ook gaaf, een echte drugshond wordt het 🙂

  Beantwoorden
 4. Hi Edwin, toffe video! Ben benieuwd hoe je het speuren van drugs aanleert, ga je ons dat laten zien?

  Daarnaast vroeg ik me af hoe je ervoor zorgt dat Coco zo rustig mee blijft lopen bij het zien van andere honden. Onze dog pup van 5 maanden trekt ontzettend naar andere honden toe, en dat wordt echt een probleem met zijn formaat en gewicht. Heel benieuwd naar je tips!

  Beantwoorden

Plaats een reactie