#Ademluchtkeuring en #Bodemsaneringskeuring – #Keurdokter

Bodemsaneringskeuring

Vaak wordt een Ademluchtkeuring voor hetzelfde aangezien als een bodemsaneringskeuring. Eigenlijk is de term ademluchtkeuring niet goed gekozen. Hieronder leggen wij kort uit hoe het nou precies zit.

Mensen die in vervuilde grond, asbest of in petrochemische omgeving werken hebben meestal een overflow masker. Het is een masker waarbij zuurstof in het gelaat wordt geblazen zodat er een kleine overdruk ontstaat in het masker. Dankzij dit systeem komen er geen vervuilde stoffen in het gezichtsveld. De meeste werkzaamheden worden op deze manier uitgevoerd.

Voor deze werkzaamheden is een medische keuring nodig. Dit wordt soms ademluchtkeuring genoemd maar heeft er eigenlijk niets mee te maken.

Voor het werken in de bodemsanering is een uitgebreidere keuring nodig dan voor het werken als asbestsaneerder. Vooral bij bodemsanering klasse C, waarbij buitenlucht onafhankelijke adembescherming wordt gebruikt is de keuring uitgebreider.

Verschillende klassen

De bodemsaneringskeuringen zijn onderverdeeld in 3 klassen. Het is ingedeeld van de kans op, en mate van verontreiniging. Hieronder kunt u zien hoe de klassen zijn ingedeeld:

Keuringstype Bestemd voor:
Bodemsaneringskeuring Klasse A: Werknemers die in een gefilterde (overdruk)cabine werken. Zij worden niet direct aan verontreinigde stoffen blootgesteld, voor hen is het niet toegestaan om het vervuilde gebied persoonlijk te betreden.

Bodemsaneringskeuring Klasse B: Werknemers die in vervuilde grond werken en die daarbij, indien nodig, beschermende kleding en buitenlucht afhankelijke gelaatsmaskers moeten dragen. Met deze pas kan iedere medewerker het vervuilde gebied persoonlijk betreden. Desgewenst kan Keurdokter bij deze keuring ook een gratis asbestpas verstrekken met een geldigheid van 3 jaar.

Bodemsaneringskeuring Klasse C: Werknemers die met buitenlucht onafhankelijke adembescherming moeten werken (perslucht). Als je het graag over ademlucht hebt kun je dit nog het beste ademluchtkeuring noemen.
Ademluchtkeuring & bodemsaneringskeuring bij Keurdokter

Bij Keurdokter kunt u terecht voor zowel uw ademluchtkeuring en uw bodemsaneringskeuringen in verschillende klasse. Uw werknemers worden door een van onze onafhankelijke artsen onderzocht. De arts voert een lichamelijk onderzoek uit waarbij onder andere de bloeddruk wordt gemeten, bloed en urine worden onderzocht, de longen, oren en ogen worden gecontroleerd en wordt er een ECG afgenomen (hartfilmpje). Na de bodemsaneringskeuring ontvangen uw werknemers bij medische geschiktheid een bewijs van goedkeuring die 1 jaar geldig is.

Wat mee te nemen naar de medische keuring?

* Vragenlijst (Klik hier voor de vragenlijst);
* Potje urine (hoeft niet nuchter);
* Geldig identiteitsbewijs;
* Eventueel medicijnen of een lijstje van de apotheek;
* Bril of lenzen als u die draagt;
* Sportkleding, sportschoenen en een handdoek (alleen bij een bodem C keuring).

Als u vragen heeft over de ademluchtkeuring of bodemsaneringskeuring van Keurdokter, kunt u altijd contact opnemen via ons contactformulier of kunt u bellen naar 0228 – 543 903.

Locaties Keurdokter:Almere, Grootebroek, Heerhugowaard, Hoorn, Texel & Zaandam.

Wilt u graag dat Keurdokter bij u op locatie komt? Vraag naar de mogelijkheden!

Plaats een reactie